Αγρόκτημα

Αγρόκτημα

Το Αγρόκτημά μας

Το 2018 ξεκινήσαμε την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Ληλάντια Γη” με όραμα και πάθος για την παραγωγή & μεταποίηση προϊόντων υψηλού ποιοτικού δυναμικού, σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής καλλιέργειας.

Το 2018 ξεκινήσαμε την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Ληλάντια Γη” με όραμα και πάθος για την παραγωγή & μεταποίηση προϊόντων υψηλού ποιοτικού δυναμικού, σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής καλλιέργειας.

Η Φιλοσοφία μας

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ληλάντια Γη αποτελούμενη από πέντε μέλη ξεκινάει την διαδρομή της το 2018.

Πέντε άνθρωποι με κοινό όραμα και πάθος για την παραγωγή & μεταποίηση προϊόντων υψηλού ποιοτικού δυναμικού. Έτσι αποφάσισαν ν’ ασχοληθούν με την καλλιέργεια της αμπέλου, της ελιάς και των κηπευτικών σύμφωνα με το πρότυπο της βιολογικής καλλιέργειας.

Σεβόμενοι την προστασία του οικοσυστήματος στο οποίο δρούμε χρησιμοποιούμε γεωργικές πρακτικές που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν την βιοποικιλότητα του εδάφους και ενεργοποιούν την πανίδα.

Η Φιλοσοφία μας

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ληλάντια Γη αποτελούμενη από πέντε μέλη ξεκινάει την διαδρομή της το 2018.

Πέντε άνθρωποι με κοινό όραμα και πάθος για την παραγωγή & μεταποίηση προϊόντων υψηλού ποιοτικού δυναμικού. Έτσι αποφάσισαν ν’ ασχοληθούν με την καλλιέργεια της αμπέλου, της ελιάς και των κηπευτικών σύμφωνα με το πρότυπο της βιολογικής καλλιέργειας.

Σεβόμενοι την προστασία του οικοσυστήματος στο οποίο δρούμε χρησιμοποιούμε γεωργικές πρακτικές που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν την βιοποικιλότητα του εδάφους και ενεργοποιούν την πανίδα.

Ιστορία

Η “Γη του Λήλαντα” είναι ένας παλαιότερος όρος που αναφέρεται στην περιοχή της Εύβοιας, συγκεκριμένα στην πεδιάδα του Λήλαντα, μια περιοχή ιδιαίτερα εύφορη και παραγωγική, γνωστή από την αρχαιότητα για την γεωργική της δραστηριότητα.

Με τη σύγχρονη ονομασία της, η “Ληλάντια Γη” δεν είναι απλά ένας αγρός. Είναι ένα μνημείο της ανθρώπινης προσπάθειας, ένα παράδειγμα της αδιάκοπης σχέσης του ανθρώπου με τη φύση.

Η ιστορία της μας διδάσκει την αξία της γης, την σημασία της σκληρής δουλειάς και την ανάγκη για τη διατήρηση της παράδοσης.

Ιστορία

Η “Γη του Λήλαντα” είναι ένας παλαιότερος όρος που αναφέρεται στην περιοχή της Εύβοιας, συγκεκριμένα στην πεδιάδα του Λήλαντα, μια περιοχή ιδιαίτερα εύφορη και παραγωγική, γνωστή από την αρχαιότητα για την γεωργική της δραστηριότητα.

Με τη σύγχρονη ονομασία της, η “Ληλάντια Γη” δεν είναι απλά ένας αγρός. Είναι ένα μνημείο της ανθρώπινης προσπάθειας, ένα παράδειγμα της αδιάκοπης σχέσης του ανθρώπου με τη φύση.

Η ιστορία της μας διδάσκει την αξία της γης, την σημασία της σκληρής δουλειάς και την ανάγκη για τη διατήρηση της παράδοσης.

Περιοχή

Η “Ληλάντια Γη”, πέρα από την πλούσια ιστορία της ως καρποφόρα πεδιάδα, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να καθιερωθεί και ως σημαντικός αμπελώνας.

Ο συνδυασμός του εύφορου εδάφους, του ήπιου κλίματος και της παράδοσης στην καλλιέργεια της αμπέλου, έχουν δώσει ως αποτέλεσμα κρασιά υψηλής ποιότητας, που αναδεικνύουν τον πλούτο της γης.

Τα κρασιά της “Ληλάντιας Γης” αποτελούν έναν αληθινό θησαυρό για τους λάτρεις του κρασιού. Με την πλούσια γεύση τους και την αυθεντικότητά τους, προσφέρουν μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Περιοχή

Η “Ληλάντια Γη”, πέρα από την πλούσια ιστορία της ως καρποφόρα πεδιάδα, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να καθιερωθεί και ως σημαντικός αμπελώνας.

Ο συνδυασμός του εύφορου εδάφους, του ήπιου κλίματος και της παράδοσης στην καλλιέργεια της αμπέλου, έχουν δώσει ως αποτέλεσμα κρασιά υψηλής ποιότητας, που αναδεικνύουν τον πλούτο της γης.

Τα κρασιά της “Ληλάντιας Γης” αποτελούν έναν αληθινό θησαυρό για τους λάτρεις του κρασιού. Με την πλούσια γεύση τους και την αυθεντικότητά τους, προσφέρουν μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Ο Αμπελώνας μας

Ο ιδιόκτητος αμπελώνας του κτήματός μας, έκτασης 20 στρεμμάτων, εντός της αμπελοοινικής ζώνης (ΠΓΕ) Ληλαντίου Πεδίου Ευβοίας.

Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό με ήπιους χειμώνες και θερμά καλοκαίρια. Η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας είναι μεγάλη, γεγονός που βοηθά στην ευεργετικά αργή ωρίμαση των σταφυλιών. Όσον αφορά το έδαφος χαρακτηρίζεται ως αμμώδης αργιλοπηλός με ικανοποιητική στράγγιση.

Στον αμπελώνα μας καλλιεργούνται σύμφωνα με το πρότυπο της βιολογικής καλλιέργειας γνωστές ελληνικές & διεθνείς ποικιλίες. Πλήθος εργασιών στο κτήμα γίνονται χειρωνακτικά και οι γεωργικοί ελκυστήρες είναι χαμηλού βάρους για την αποφυγή συμπίεσης του εδάφους.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται και οινοποιούνται στο κτήμα είναι οι ελληνικές Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μαλβαζία, Μοσχάτο Λευκό, Ξινόμαυρο, Σαββατιανό, Ροδίτης και οι διεθνείς Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache Rouge.

Ο Αμπελώνας μας

Ο ιδιόκτητος αμπελώνας του κτήματός μας, έκτασης 20 στρεμμάτων, εντός της αμπελοοινικής ζώνης (ΠΓΕ) Ληλαντίου Πεδίου Ευβοίας.

Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό με ήπιους χειμώνες και θερμά καλοκαίρια. Η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας είναι μεγάλη, γεγονός που βοηθά στην ευεργετικά αργή ωρίμαση των σταφυλιών. Όσον αφορά το έδαφος χαρακτηρίζεται ως αμμώδης αργιλοπηλός με ικανοποιητική στράγγιση.

Στον αμπελώνα μας καλλιεργούνται σύμφωνα με το πρότυπο της βιολογικής καλλιέργειας γνωστές ελληνικές & διεθνείς ποικιλίες. Πλήθος εργασιών στο κτήμα γίνονται χειρωνακτικά και οι γεωργικοί ελκυστήρες είναι χαμηλού βάρους για την αποφυγή συμπίεσης του εδάφους.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται και οινοποιούνται στο κτήμα είναι οι ελληνικές Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μαλβαζία, Μοσχάτο Λευκό, Ξινόμαυρο, Σαββατιανό, Ροδίτης και οι διεθνείς Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache Rouge.

Ο Ελαιώνας μας

Ο ιδιόκτητος ελαιώνας μας, έκτασης 30 στρεμμάτων, βρίσκεται στην ημειορεινή περιοχή Κρεμαστός Ευβοίας σε υψόμετρο 250 μέτρα.

Η σύσταση του εδάφους χαρακτηρίζεται ως αργιλώδες, πετρώδες, ασβεστολιθικό και άγονο.

Επίσης το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό με ήπιους χειμώνες και θερμά καλοκαίρια. Οι ποικιλίες ελιάς που καλλιεργούνται στο κτήμα είναι η κορωνέικη, μεγαρίτικη και μανάκι.

Ο Ελαιώνας μας

Ο ιδιόκτητος ελαιώνας μας, έκτασης 30 στρεμμάτων, βρίσκεται στην ημειορεινή περιοχή Κρεμαστός Ευβοίας σε υψόμετρο 250 μέτρα.

Η σύσταση του εδάφους χαρακτηρίζεται ως αργιλώδες, πετρώδες, ασβεστολιθικό και άγονο.

Επίσης το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό με ήπιους χειμώνες και θερμά καλοκαίρια. Οι ποικιλίες ελιάς που καλλιεργούνται στο κτήμα είναι η κορωνέικη, μεγαρίτικη και μανάκι.

Τα Κηπευτικά μας

Στην εύφορη γη του Ληλαντίου Πεδίου Εύβοιας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Μύτικας καλλιεργούνται κηπευτικά με μεράκι και ιδιαίτερη φροντίδα.

Στις θερμοκηπιακές & υπαίθριες εγκαταστάσεις μας, έκτασης 5 στρεμμάτων, καλλιεργούνται ντομάτες, αγγούρια, φασολάκια, πιπεριές, μελιτζάνες, καρπούζια, πεπόνια, μαρούλια κ.ά.

Με σεβασμό στο οικοσύστημα της περιοχής μας παράγουμε νόστιμα προϊόντα και τα διαθέτουμε στο υποκατάστημα μας που βρίσκεται στην Κύμη Εύβοιας.

Τα Κηπευτικά μας

Στην εύφορη γη του Ληλαντίου Πεδίου Εύβοιας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Μύτικας καλλιεργούνται κηπευτικά με μεράκι και ιδιαίτερη φροντίδα.

Στις θερμοκηπιακές & υπαίθριες εγκαταστάσεις μας, έκτασης 5 στρεμμάτων, καλλιεργούνται ντομάτες, αγγούρια, φασολάκια, πιπεριές, μελιτζάνες, καρπούζια, πεπόνια, μαρούλια κ.ά.

Με σεβασμό στο οικοσύστημα της περιοχής μας παράγουμε νόστιμα προϊόντα και τα διαθέτουμε στο υποκατάστημα μας που βρίσκεται στην Κύμη Εύβοιας.

Το Οινοποιείο μας

Βρίσκεται εντός της αμπελοοινικής ζώνης του Ληλαντίου Πεδίου και πολύ κοντά στους ιδιόκτητους αμπελώνες για την άμεση μεταφορά των σταφυλιών στο χώρο παραγωγής. Διαθέτει σύγχρονο οινοποιητικό εξοπλισμό όπως ψυκτικό θάλαμο, εκραγιστήρα, πνευματικό & κάθετο πιεστήριο, ανοξείδωτες δεξαμενές, κεραμικούς αμφορείς και δρύινα βαρέλια που καλύπτει τις ανάγκες για την παραγωγή υψηλού ποιοτικού δυναμικού κρασιών.

Οι τεχνικές οινοποίησης ποικίλουν ανάλογα με το στυλ κρασιών που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Το Οινοποιείο μας

Βρίσκεται εντός εντός της αμπελοοινικής ζώνης (ΠΓΕ) του Ληλαντίου Πεδίου και πολύ κοντά στους ιδιόκτητους αμπελώνες για την άμεση μεταφορά των σταφυλιών στο χώρο παραγωγής.

Διαθέτει σύγχρονο οινοποιητικό εξοπλισμό όπως ψυκτικό θάλαμο, εκραγιστήρα, πνευματικό & κάθετο πιεστήριο, ανοξείδωτες δεξαμενές, κεραμικούς αμφορείς και δρύινα βαρέλια που καλύπτει τις ανάγκες για την παραγωγή υψηλού ποιοτικού δυναμικού κρασιών.

Οι τεχνικές οινοποίησης ποικίλουν ανάλογα με το στυλ κρασιών που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Οινολογικό Εργαστήριο

Το οινολογικό εργαστήριο δημιουργήθηκε στον Μύτικα Ευβοίας μία περιοχή με προϊστορία στην αμπελοκαλλιέργεια.

Απώτερος σκοπός του είναι να καλύψει τις ανάγκες των ιδιωτών και των επιχειρήσεων σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες οινολογικών μελετών & αναλύσεων.

Επίσης η ομάδα μας είναι ικανή να προσφέρει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε κάθετες μονάδες παραγωγής οίνου & αποσταγμάτων.

Διαθέτοντας σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό επιδιώκουμε αξιόπιστα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την παραλαβή των δειγμάτων.

Οινολογικό Εργαστήριο

Το οινολογικό εργαστήριο δημιουργήθηκε στον Μύτικα Ευβοίας μία περιοχή με προϊστορία στην αμπελοκαλλιέργεια.

Απώτερος σκοπός του είναι να καλύψει τις ανάγκες των ιδιωτών και των επιχειρήσεων σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες οινολογικών μελετών & αναλύσεων.

Επίσης η ομάδα μας είναι ικανή να προσφέρει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε κάθετες μονάδες παραγωγής οίνου & αποσταγμάτων.

Διαθέτοντας σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό επιδιώκουμε αξιόπιστα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την παραλαβή των δειγμάτων.

Η Ομάδα μας

Ο Κώστας Κατσικαβάλης είναι ο οινολόγος – οινοποιός του οινοποιείου μας. Μεγάλωσε στον Μύτικα (Αμπέλια) πλάι στο παππού και στον πατέρα του μαθαίνοντας σε μικρή ηλικία για την καλλιέργεια της αμπέλου και την οινοποίηση. Παίρνοντας αυτό το έναυσμα αποφάσισε να σπουδάσει οινολογία & τεχνολογία ποτών στο ΤΕΙ Αθήνας (νυν ΠΑΔΑ). Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ-ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ σε Ελλάδα & Εξωτερικό.

Ο Νίκος Ναυροειδής γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία αγροτική περιοχή του νομού Φθιώτιδας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Λιβανάτες. Η αγάπη του για την καλλιέργεια γης τον οδήγησε να φοιτήσει στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή. Έπειτα ακολούθησε σπουδές οινολογίας & τεχνολογίας ποτών στο ΤΕΙ Αθήνας (νυν ΠΑΔΑ). Επίσης πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές για τον ζύθο.

Ο Αθανάσιος Κατσικαβάλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Μύτικα και είναι υπεύθυνος για τις αγροτικές εργασίες του κτήματος. Είναι αγρότης-αμπελουργός και καλλιεργεί καθημερινά με αγάπη & μεράκι την γη.

Η Ιωάννα Παλαιολόγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κρεμαστό Εύβοιας και ξεκίνησε να ασχολείται σε μικρή ηλικία με τις αγροτικές καλλιέργειες. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην καλλιέργεια και ανάπτυξη των φυτών.

Η Ομάδα μας

Ο Κώστας Κατσικαβάλης είναι ο οινολόγος – οινοποιός του οινοποιείου μας. Μεγάλωσε στον Μύτικα (Αμπέλια) πλάι στο παππού και στον πατέρα του μαθαίνοντας σε μικρή ηλικία για την καλλιέργεια της αμπέλου και την οινοποίηση. Παίρνοντας αυτό το έναυσμα αποφάσισε να σπουδάσει οινολογία & τεχνολογία ποτών στο ΤΕΙ Αθήνας (νυν ΠΑΔΑ). Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ-ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ σε Ελλάδα & Εξωτερικό.

Ο Νίκος Ναυροειδής γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία αγροτική περιοχή του νομού Φθιώτιδας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Λιβανάτες. Η αγάπη του για την καλλιέργεια γης τον οδήγησε να φοιτήσει στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή. Έπειτα ακολούθησε σπουδές οινολογίας & τεχνολογίας ποτών στο ΤΕΙ Αθήνας (νυν ΠΑΔΑ). Επίσης πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές για τον ζύθο.

Ο Αθανάσιος Κατσικαβάλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Μύτικα και είναι υπεύθυνος για τις αγροτικές εργασίες του κτήματος. Είναι αγρότης-αμπελουργός και καλλιεργεί καθημερινά με αγάπη & μεράκι την γη.

Η Ιωάννα Παλαιολόγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κρεμαστό Εύβοιας και ξεκίνησε να ασχολείται σε μικρή ηλικία με τις αγροτικές καλλιέργειες. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην καλλιέργεια και ανάπτυξη των φυτών.