“Δύο Κορυφές” Ασύρτικο / Μαλαγουζιά
Οίνος ποικιλιακός λευκός ξηρός
Οινοποίηση
Skin Contact για 24 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλκοολική ζύμωση και ωρίμανση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με τις λεπτές οινολάσπες για 6 μήνες.
Χαρακτηριστικά
Το κρασί έχει κιτρινοπράσινο χρώμα. Το Ασύρτικο μας δίνει ένα συμπυκνωμένο με δομή κρασί & έντονη οξύτητα. Ενώ στην μύτη χαρακτηρίζεται από πυρηνόκαρπα φρούτα και μεταλλικότητα. H Μαλαγουζιά χαρακτηρίζεται από μέτριο σώμα με λιπαρή υφή και στην μύτη διακρίνουμε υψηλή ένταση αρωμάτων όπως τροπικά φρούτα, ροδάκινο, ανανά, μάνγκο & ανθικά. Το δημοφιλές χαρμάνι των δύο ποικιλιών μας χαρίζει ένα ισορροπημένο κρασί με μακρά φρουτώδη επίγευση.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος 8-10°C
Συνδυασμός με φαγητό
Συνοδεύει άριστα Θαλασσινούς μεζέδες, ψάρια, ζυμαρικά, λευκά κρέατα, ασιατική κουζίνα, sushi.
2023 / Alc. 13,5% Vol. / 0,75L
“Δύο Κορυφές” Syrah / Grenache Rouge
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη “Ληλάντιο Πεδίο”
Οίνος ερυθρωπός ξηρός
Οινοποίηση
Skin Contact για μερικές ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλκοολική ζύμωση και ωρίμανση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με τις λεπτές οινολάσπες για 6 μήνες.
Χαρακτηριστικά
Ένα γαστρονομικό ροζέ με χαρακτήρα ερυθρού στο οποίο έχει προστεθεί μία μικρή ποσότητα Ξινόμαυρου, για να προσδώσει μεγαλύτερη αρωματική πολυπλοκότητα αλλά και στιβαρή δομή. Ροζέ χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες. Στην μύτη η ένταση είναι μέτρια και ξεχωρίζουμε αρώματα ντομάτας, φράουλας, κεράσι, κόκκινο βατόμουρο & καραμέλας. Επίσης στο στόμα χαρακτηρίζεται από μέτριο σώμα, οξύτητα και μία ελαφριά ταννικότητα. Ένα νόστιμο κρασί διαφορετικό από τα συνηθισμένα τύπου Προβηγκίας ροζέ κρασιά.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος 10-12°C
Συνδυασμός με φαγητό
Συνοδεύει ζυμαρικά, λαδερά, πίτσες, πουλερικά, κόκκινα κρέατα με κοκκινιστή σάλτσα.
2023 / Alc. 13,5% Vol. / 0,75L
“Δύο Κορυφές” Syrah / Cabernet Sauvignon
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη “Ληλάντιο Πεδίο”
Οινοποίηση
Κρυοεκχύλιση για 72 ώρες. Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Παράλληλα διεξάγεται η μηλογαλακτική ζύμωση και εν συνέχεια το 80% του χαρμανιού ωριμάζει με τις λάσπες οινολάσπες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και το υπόλοιπο σε καινούρια δρύινα βαρέλια μεσαίου καψίματος για 8 μήνες.
Χαρακτηριστικά
Στη μύτη διακρίνουμε αρώματα μαύρων φρούτων όπως δαμάσκηνο, βοτάνων, μπαχαρικών & νότες βανίλιας. Ενώ στο στόμα χαρακτηρίζεται από πλούσιο σώμα, ταννίνες έντονες και δομημένες, ισορροπημένη οξύτητα που χαρίζει φρεσκάδα και δυνατότητα παλαίωσης για αρκετά χρόνια.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος 16-18°C
Συνδυασμός με φαγητό
Συνοδεύει άριστα κόκκινα κρέατα, ψητά, κυνήγι & παλαιωμένα τυριά.